Osteopathie I'M Perfect | Osteopaat Joost Veldhuizen

Osteopathie I’mPerfect in Veenendaal Totaal

Leuk om ditmaal voor het eerst in Veenendaal Totaal te staan. Hartstikke bedankt voor het mooie artikel! Het volledige stukje is hier online te lezen.

Nu zal je misschien denken, vanwaar dit stukje?

vdaal totaal

Kansen in Veenendaal

Nou enkele maanden geleden ben ik dus begonnen met mijn eigen praktijk in Veenendaal. Een spannende stap en het is dan ook mooi om te zien hoe dit zich op het moment ontwikkeld en ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik krijg. Hopelijk ga ik dan ook een mooie toekomst tegemoet in Veenendaal en kan ik zoveel mogelijk mensen helpen.

Preventief werken en tijdig contact opnemen

Ik heb nu al enkele blogs toegewijd aan wat ik als osteopaat doe en hoe ik denk. Nog te vaak staat met name de klacht centraal. Echter staat preventief werken bij mij ook hoog in het vaandel. Vaak wachten mensen te lang met het opzoeken van een therapeut. Dit betekent in de praktijk vaak dat de klachten al erg hevig zijn als mensen met mij contact opnemen. Veelal ontstaat een klacht gedurende een langere tijd en is het afhankelijk van een bepaalde samenkomst van verschillende omstandigheden dat een klacht enorm toeneemt en ‘hinderlijk’ wordt.

Bindweefselveranderingen zijn echter processen die gedurende meerdere jaren kunnen ontstaan. Dit geeft een bepaalde belasting op het lichaam die misschien niet gelijk wenselijk of optimaal is voor het hele systeem, maar die ook niet gelijk hinderlijk is voor uzelf. Kortom, u ervaart nog geen klacht. Denk aan het hebben van minder beweeglijkheid in de rug, zonder gelijk erge rugklachten te ervaren. Dit neemt niet weg dat de veranderde belasting en/of verminderde beweeglijkheid gewoon goed of normaal is voor uw rug. Deze verminderde beweeglijkheid kan er bijvoorbeeld toe leiden dat een situatie die normaal niet leidt tot klachten, sneller leidt tot klachten. “De druppel die de emmer doet overlopen”.

Ik pleit er dan ook voor om preventief soms een check-up te laten doen. Ik kan samen met u kijken of er bepaalde zones zijn die minder goed bewegen, we kunnen de beweeglijkheid optimaliseren en ik kan u tips geven hoe u hier zelf mee om kunt gaan. U kunt daarna dan ook zelf aan de slag om uw lichaam zelf ‘vrijer’ te houden. De kernboodschap die ik u vooral mee wil geven. Wacht niet te lang! Ervaart u lichte klachten, houdt het goed in de gaten. U kunt bij tijdig contact hopelijk verergering voorkomen.

“Voel u vrij om een keer contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.”

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:[email protected]
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top