Osteopathie I'M Perfect | Osteopaat Joost Veldhuizen

De last op je schouders dragen?

Iedereen heeft er in het dagelijks leven wel eens last van. Zo’n vervelende zeurende pijn in de nek- en schouderspieren die maar niet over lijkt te gaan. Vaak geeft wat kneden in de regio wel wat verlichting, maar een dag later zit het net zo goed weer vast. Figuurlijk gezien, zijn veel mensen er al bekend mee wat de invloed is van stress op het ontstaan en voortbestaan van dit soort pijnklachten. Minder mensen weten dat ook invloeden vanuit onze zintuigen of bindweefsels rondom ons hoofd aanhoudende nek- en schouderpijnen kunnen uitlokken.

Het geheel is meer dan de som van de delen

Vanuit mijn visie en de ervaringen in mijn praktijk kun je de last ook letterlijk op je schouders dragen. Ik zal een ernstig vereenvoudigd voorbeeld geven. De oren, ogen en kaak zijn zeer goede klasgenootjes van elkaar. Als het goed gaat met je klasgenootjes ben je zelf ook blij. Indien het even iets minder gaat, kun je daar zelf ook erg onder lijden. Kortom als je kaak blij is, voelen je ogen en oren zich ook goed. Als je kaak zich even iets minder voelt, dan zal een oog en/of oor zich ook wat minder kunnen gaan voelen. Als alle klasgenootjes wat meer onder de indruk zijn van wat er met het ene klasgenootje (bijvoorbeeld de kaak) gebeurt, dan zal de sfeer in de ruimte waar zij verblijven ook niet super gezellig zijn. Onze juf of meester, het brein, neemt dit waar. Een juf of meester is niet blij als het minder gaat met haar leerlingen en zal dit goed in de gaten proberen te houden. Kortom hij of zij gaat beter opletten.

In vaktaal heet dit ook wel sensitisatie. De juf of meester (ons brein) wordt alerter en oplettender. Dit om alles goed in de gaten te houden. Een korte overprikkeling vindt de juf of meester nog wel acceptabel. Duurt deze echter te lang of komt er teveel prikkeling binnen, dan zal de juf of meester zich gaan irriteren. Kortom het lontje wordt korter en de juf of meester zal geprikkeld reageren. Ons brein ervaart dit ook op deze manier. Langdurige overprikkeling door niet tevreden klasgenootjes leidt tot een spanning of irritatie. In ons lichaam uit dit zich vaak in nekpijn en/of schouderpijn. Dit zijn namelijk de regio’s waarmee ons brein ter locatie van de schedelrand zeer nauw verbonden is, zo ook alle klasgenootjes.

Osteopathie en pijnklachten

Samenvattend kan een aanhoudende spanning in je nek en/of schouderspieren dus letterlijk een last op je schouders zijn. Oorzaken voor dit soort spanningen in de nek- en/of schouders kunnen dus ook een klap op het hoofd, een ingrijpende kaakoperatie, veranderde lenssterkte, buisjes in de kindertijd, een oorontsteking zijn en ga zo maar door. Als osteopaat kijk ik naar de onderlinge relaties. Zo kan een klacht die u heel lokaal voelt, dus een oorzaak hebben die zich heel ergens anders bevindt. Ik heb mezelf de laatste tijd erg verdiept in het functioneren van ons zenuwstelsel, de relaties tussen verschillende functies van ons zenuwstelsel, de rol van verminderde beweeglijkheid van het bindweefsel rondom ons hoofd en het resultaat pijnklachten in onze schouders, nek en rondom het hoofd. Dit voorbeeld is maar een kleine weergave van de invloeden die ik kan onderzoeken. Er zijn namelijk nog veel meer invloeden die deze klachten uit kunnen lokken. Benieuwd of dit voor uw klachten van toepassing is? Neem dan eens contact op. Dan kunnen we een keer een vraaggesprek en onderzoek inplannen om de onderlinge relaties te onderzoeken.

Nieuwe ontwikkelingen

Om de relaties en de invloed van onze ogen op ons algeheel functioneren beter te kunnen interpreteren ga ik 19 maart een training volgen. Hierover volgt spoedig meer informatie op mijn website!

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:[email protected]
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top