Osteopathie I'M Perfect | Osteopaat Joost Veldhuizen

De Dr. Eppe Keizer Methode® van de Keizer Rugpoli

Vanaf nu bied ik ook de unieke Positional spine & joint alignment medicine volgens de Dr. Eppe Keizer Methode® aan in mijn praktijk als osteopaat. Het is de perfecte aanvulling op de osteopathie. Door deze methode te combineren met mijn werk als osteopaat kan ik nog gerichter klachten en aandoeningen aan de spieren en het skelet behandelen. De methode vindt zijn oorsprong in de Sickesz methode en de musculoskeletale geneeskunde (MSK). De laatste 40 jaar heeft Dr. Eppe Keizer kennis en inzichten opgedaan en zo zijn eigen methode ontwikkeld.

Waarom heb ik deze verdieping geleerd in de Keizer Rugpoli?

In ons lichaam moet alles kunnen bewegen. Als ons lichaam beweeglijkheid verliest zal ons lichaam dit een tijdje kunnen opvangen of compenseren. Houdt dit echter langer aan dan wordt het zelfherstellend vermogen ondermijnd en kan dit leiden tot lichamelijke klachten. Vaak is de uiteindelijke pijnklacht het gevolg en niet de oorzaak. Er dient dan holistisch gekeken te worden. Ook wel vanuit het idee dat alles in ons lichaam samenhangt. Dit geldt ook voor de beweeglijkheid van ons skelet in relatie tot ons dagelijks functioneren.

Ik zal enkele voorbeelden geven. De draaibeweeglijkheid van onze borstwervelzuil en schouders beïnvloedt onze lage rug. Een goede beweeglijkheid van onze lage rug is weer erg belangrijk voor een goede belasting van onze bekkengewrichten. De lage rug en bekkengewrichten beïnvloeden de beweeglijkheid van de heupen. Een heupstand heeft weer invloed op de beweeglijkheid van een enkel en een knie. Onze borstwervelzuil positioneert onze nek en schedel. De stand en beweeglijkheid van de nek heeft weer invloed op onze hals, kaak en schedel. Kortom een complex geheel, waarbij zones elkaar allemaal beïnvloeden.

De verklaring van uw klacht hoeft dus lang niet altijd lokaal te zijn. Voor een osteopaat is deze zienswijze niet onbekend, maar ik miste hierin nog een verdiepingsslag voor ons houding- en bewegingsapparaat (spieren en gewrichten). Deze heb ik in de zeer subtiele Dr. Eppe Keizer Methode® gevonden.

Aanvulling op de osteopatische behandeling

Het hele lichaam wordt op een unieke manier onderzocht en zones van verminderde beweeglijkheid worden nauwkeurig in kaart gebracht. De verminderde beweeglijkheid ontstaat of wordt in stand gehouden door de spanning in de (bind)weefsels rondom de gewrichten zelf. Door hier heel gericht op te werken wordt de beweeglijkheid hersteld. Hiermee tracht ik uw zelfherstellend vermogen te ondersteunen. Het herstellen van deze beweeglijkheid kan verstrekkende gevolgen hebben. Dit niet alleen voor uw pijnklacht, maar ook voor uw algehele lichamelijke en geestelijke welzijn. Het betreft een zeer subtiele vorm van behandelen en het zogenaamde kraken is niet aan de orde. Vaak leidt dit na 2 tot 3 behandelingen tot aanzienlijke verbetering van de pijnklachten.

Als er meer lichaamssystemen betrokken zijn (denk bijvoorbeeld aan de beweeglijkheid van de vliezen rondom onze organen) zijn er mogelijk meer behandelingen nodig.

Benieuwd?

Benieuwd of ik meer voor u kan betekenen? Voel u dan vrij om mij te bellen of gebruik te maken van mijn contactformulier.

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:[email protected]
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top