Osteopathie I'M Perfect | Osteopaat Joost Veldhuizen
De Therapeut Osteopathie I'mPerfect Veenendaal | Osteopaat Joost Veldhuizen

» De Therapeut

Bekijk de details »

De therapeut en zijn visie

Joost Veldhuizen-Osteopaat I'mPerfect VeenendaalWelkom! Ik ben Joost Veldhuizen en ik ben sinds 2021 werkzaam als osteopaat in mijn praktijk te Veenendaal en Ede. Al sinds ik mezelf kan heugen ben ik enorm geïnteresseerd in het algeheel functioneren van de mens. Dit heeft mij er uiteindelijk toe gedreven om de opleiding fysiotherapie en daarna osteopathie te volgen.

Als therapeut vind ik het erg belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Zo ben ik bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in de asymmetrische groei van het lichaam en het feit dat vrijwel alle functies van het lichaam asymmetrisch plaatsvinden. Dit maakt dat het lichaam in haar imperfectie (asymmetrie) eigenlijk perfect en in balans is. Toch wordt het lichaam nog te vaak onderzocht en behandeld alsof het symmetrisch is en hoort te zijn. Deze nieuw inzichten vragen om een andere aanpak. Door deze natuurlijke imperfectie, maar eigenlijk dus perfectie op waarde te schatten kun je gaan herkennen wat afwijkend is en passend behandelen. Deze imperfectie heeft ons op alle lagen gemaakt tot wie wij nu zijn. Of we het nu hebben over denkprocessen, een voorkeursstand of orgaanposities.

Zodoende ook mijn praktijknaam, I’mPerfect. Deze staat zowel voor imperfect, perfect als ook I am perfect (Ik ben perfect). Mensen zouden naar mijn mening vaker mogen erkennen dat zij perfect zijn zoals zij zijn. Juist hetgeen dat ons overkomt en wat wij doen vormt de rest van ons leven, zo ook onze klachten.

Specialisaties

Positional spine & joint alignment medicine volgens de Dr. Eppe Keizer Methode® (gewrichten)

Ik ben opgeleid door Dr. E. Keizer (orthomanueel geneeskundig arts) zelf in de Positional spine & joint alignment medicine volgens de Dr. Eppe Keizer Methode®. De wervels, het bekken, de atlas, de schedel en de grote gewrichten van ons lichaam kunnen middels deze methode op een zeer subtiele wijze behandeld worden. Vaak veroorzaken bindweefselspanningen rondom een gewricht een bepaalde stand of verminderde beweeglijkheid. Dit leidt tot een andere belasting en dit kan lichamelijke klachten veroorzaken. Het betreft een subtiele, zachte vorm van behandelen. Hierdoor hoef ik geen gebruik te maken van de klassieke manipulaties.

Verschillende myofasciale behandelingsmethoden (bindweefsel)

Ik gebruik veel bindweefseltechnieken. Deze technieken zorgen voor meer vrijheid van beweging, doorbloeding en ontspanning in uw bindweefsel. Dit zowel op oppervlakkige- als diepe bindweefsellagen. Daarnaast gebruik ik aanvullend ademhalingstechnieken in combinatie met gerichte (rek- of aanspanning) oefeningen om samen met u de beweeglijkheid en vitaliteit van uw lichaam te optimaliseren. Dit is vaak goed voelbaar.

Neural Reset Therapy® (NRT) (spieren)

Ik heb nascholing gevolgd in Neural Reset Therapy® (NRT). Dit zijn speciale manuele technieken om spieren en de zogenaamde ‘triggerpoint’-pijnpunten te ontspannen. Dit gebeurt door uw lichaam op een bepaalde manier aan te laten spannen en u uit te dagen om een bepaalde houding van bijvoorbeeld uw been, arm of nek vast te houden. Dit terwijl ik de techniek toepas. In tegenstelling tot andere technieken om ‘triggerpoints’ te behandelen is deze methode niet pijnlijk.

Het leukste vind ik om samen met u te kijken naar de complexiteit van uw klacht, waarom de klacht niet overgaat en wat nodig is om het zelfherstellend vermogen te activeren. Soms is hiervoor samenwerking met andere specialisten nodig.

Opleidingen:
Overige cursussen

De combinatie van deze technieken, in combinatie met andere technieken die ik toepas als osteopaat, zorgen ervoor dat (pijn-)klachten verlicht worden en het zelfherstellend vermogen aangesproken wordt.

Overige werkzaamheden

Kwaliteit waarborging

De regulering en het toezicht op de kwaliteit van de therapie wordt uitgevoerd door het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Doordat ik ingeschreven ben bij het NRO en de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) laat ik zien dat ik werk conform de normen van de beroepsgroep en dat ik continue investeer in deskundigheidsbevordering.

Osteopathie is aangesloten bij NRO Osteopathie I'M Perfect is aangesloten bij NVO

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:[email protected]
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top