Osteopathie I'M Perfect | Osteopaat Joost Veldhuizen

De osteopaat onderzoekt de lichamelijke structuren en functies. Een van de basisprincipes binnen de osteopathie is dat structuur en functie wederzijds verbonden zijn. Hetgeen waarvoor iets dient (functie) heeft dus invloed op de manier waarop een structuur is opgebouwd en andersom.

Functie en structuurveranderingen

Dit principe zie je ook terugkomen in ons dagelijkse leven. Heb je acute stress dan ga je bijvoorbeeld je nek- en schouderspieren kort aanspannen, maar wel weer ontspannen als het gevaar geweken is. Heb je jarenlang elke dag stress en/of kom je niet tot ontspanning dan zal je (lichaam) andere oplossingen gaan bedenken. Je lichaam probeert namelijk altijd een optimaal comfort te ervaren en zo weinig energie als mogelijk te verbruiken. Hiervoor heeft je lichaam bepaalde strategieën en afhankelijk van je totale gesteldheid op dat moment zal je een bewuste-onbewuste en/of vrijwillige-niet vrijwillige keuze maken.

Een mooi voorbeeld is lekkage van je dak. Je kunt verschillende dingen bij een lekkage doen: Je kunt deze accepteren, in paniek raken, negeren, afwachten tot het erger wordt, er tijdelijk een klein emmertje onder zetten of je gaat het zelf repareren.

Het lichaam werkt precies op deze manier. Functies zijn in de basis functioneel. Ze dienen ergens voor en je kunt dus heel veel van de signalen die je lichaam afgeeft leren. Je kunt je bijvoorbeeld enorm opwinden over je pijnlijke en gespannen schouders. Maar eigenlijk is het ook heel fijn dat je lichaam aangeeft dat je misschien even moet ontspannen. Indien een verkeerde/veranderde functie te lang aanhoudt past je lichaam (structuur) zich na een tijd aan. Dit kan tot klachten leiden. De functie dient je lichaam niet meer, maar wordt vervelend. Anderzijds leidt een trauma tot een verandering van de structuur. Ook dit heeft gevolgen voor de functie.

De osteopathie

Osteopathie I’mPerfect is gespecialiseerd in de functie en structuur van bindweefsel. Het bevindt zich bijvoorbeeld om onze organen, spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, brein, schedel heen en ga zo maar door. Door de structuur van jouw bindweefsel in kaart te brengen probeer ik de veranderde functie en de klacht te verklaren. Bij deze interpretatie houd ik altijd rekening met de meest actuele inzichten uit de wetenschappelijke literatuur.
De behandeling richt zich op het optimaliseren van de structuur en de functie. Met als doel om je aanpassings- en zelfherstellend vermogen te ondersteunen. Dit zodat de functie je op termijn weer kan dienen in plaats van verhinderen. Waar nodig verwijs ik door naar of werk ik samen met andere specialisten.

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:[email protected]
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top