Osteopathie I'M Perfect | Osteopaat Joost Veldhuizen

Waarom de Collum behandeling?

Osteopaten onderzoeken en behandelen de beweeglijkheid van het bindweefsel dat om de organen (viscerale osteopathie) en schedel (craniale osteopathie) heen zit. Maar ook van vele andere delen van het lichaam, denk bijvoorbeeld aan: gewrichten, spieren, de huid, zenuwen en bloedvaten (pariëtale osteopathie). Wij gaan er vanuit dat een veranderde beweeglijkheid van ons lichaam het herstel kan belemmeren of een klacht in stand kan houden. Daarom proberen wij door middel van onze manuele technieken deze beweeglijkheid te optimaliseren. Dit met het doel om uw zelfherstellend vermogen te ondersteunen.

De beweeglijkheid van de bovenste nekwervels is enorm belangrijk voor ons algeheel functioneren. Zij zijn namelijk door hun ligging zeer nauw verbonden met heel veel belangrijke lichaamsfuncties. Voor de osteopaat is het herstellen van de beweeglijkheid in deze regio dan ook enorm belangrijk. Het vrijmaken van deze regio brengt dan ook vaak veel positieve effecten met zich mee. Mijn interesse in deze nekwervels is de laatste jaren dan ook enorm gegroeid en ik ben daarom op zoek gegaan naar steeds effectievere methodes om de beweeglijkheid in dit gebied te optimaliseren. Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van gerichte diepe vibraties, percussie en massage op weefsel(receptoren), verschillende soorten pijn, de doorbloeding, ons zenuwstelsel en andere lichaamsfuncties. Zo ben ik in aanraking gekomen met de Collum behandeling.

De Collum behandeling biedt uitkomst!

De Collum Behandeling richt zich op het herstellen van rug-, nek- en hoofdpijnklachten die voortkomen uit het ‘scheef staan’ van de nekwervels. Vaak is er een specifiek moment waarop deze scheefstand ontstaan is, maar soms duurt het vele jaren voordat de echte klachten zich openbaren. De nekwervels laten diverse bewegingen toe en zijn bestand tegen heel wat onheil. Als de impact te groot kunnen de wervels hun ‘oorspronkelijke’ positie niet meer handhaven en ook niet meer innemen. Denk bijvoorbeeld aan ongevallen, valpartijen, verkeerd tillen, problemen bij de geboorte of intubaties tijdens een operatie. In eerste instantie ervaart u mogelijk lichte klachten, maar deze kunnen in de loop van de tijd enorm toenemen. Dit kan leiden tot heel uiteenlopende klachten. Voorbeelden van klachten vindt u hier terug onder indicaties. Denk bijvoorbeeld aan hevige nek-, rug- en hoofdpijnen.

De laatste tien jaar is bij duizenden mensen gebleken dat deze behandeling enorm effectief kan werken bij het verlichten van deze klachten. De behandeling, met behulp van een speciaal hiervoor ontworpen massageapparaat, loopt via een strak omlijnde procedure. De massagebehandeling gebeurt op de juiste spieren en moet helemaal correct gedaan worden om het gewenste resultaat te garanderen. Na een behandeling kan de behandelde plek een korte tijd wat gevoelig zijn of zelfs wat beurs aanvoelen. Ook kunnen er in de weken na de behandeling zogenaamde decompensatiereacties (tijdelijke verergering van klachten) optreden. Die zijn dan een bewijs dat het lichaam her(in)stellende is. Doorgaans zijn twee behandelingen op dit gebied voldoende voor blijvende veranderingen.

collum behandeling

De perfecte combinatie met de osteopathie

Deze behandeling kan tussentijds perfect gecombineerd worden met mijn osteopatische behandeling. Hiermee kan ik u een ‘op maat’ aanpak bieden van uw klacht. Om een goed beeld te krijgen van uw klacht zal er altijd een vraaggesprek, observatie en lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Meer informatie hierover kunt u vinden op mijn website. Druk hier voor meer informatie over de verklaringsmodellen die ik gebruik en voorbeelden van mijn behandelinvloeden. 

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:[email protected]
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar top